Pomembna izjava o COVID-19.  Poizvedite več

Kdo je UL DENŠA?

sreda, 13. oktober 2021

Ekipe/kolesarji

Kdo je Ul Denša? Definitivno ne običajen najstnik. Je zagret mladi tekmovalec v triatlonu, ki vozi Giant-ovega Propela. Je s srcem in možgani na misiji, da uspe in ravno zato mu mi pri Giantu pravimo PRVAK. Sam se opiše tako: Sem 17.letnik, dijak tretjega letnika športnega oddelka gimnazije Bežigrad in eden od najperspektivnejših slovenskih triatloncev. Triatlonci ne streljamo, zato me ne sprašujte kje imam puško:) Plavam, kolesarim in tečem, četrta disciplina triatlona pa je regeneracija in prehrana. Sem uspešen, ampak ne zato, ker sem posebno nadarjen za triatlon, sploh ne. Na prvih tekmah sem bil redno med zadnjimi, imel pa sem željo, zagon in cilj biti boljši, kot sem bil včeraj. Moji cilji so visoki, zelo visoki in zanje sem pripravljen trdo garati. Zato sem lahko uspešen. In zato, ker imam ob sebi ekipo, ki ji zaupam. In to je izjemno pomembno – moj trener, klubski kolegi, družina in sponzorji. Brez tega ne gre.

Kaj pa rezultati?
 
Državni prvak v triatlonu mladici 2021 (2.mesto absolutno); državni prvak v kros triatlonu ml.mladici 2021 (3.mesto absolutno); zmagovalec triatlonskega pokala Slo 2021 ml.mladinci; zmagovalec super sprint tekme v Kopru 2021; zmagovalec super sprint tekme na Bledu 2020 in 2021...itd.
V prvem letu tekmovanj evropskega pokala je bil 9. na tekmi Silver lake, Srbija in je trenutno najvišje rangiran slovenski junior tekmovalec. Čaka ga tudi mladinsko svetovno prvenstvo novembra 2021 na Portugalskem.
 
In tisto, kar ostane večini skrito?
 
Ul-ov dan se večinoma začne ob 5:15, ko si pripravlja zajtrk in včasih tudi kosilo to-go. Prazna vreča ne stoji pokonci, predvsem pa ne leti na tekmah   Delovnik začenja ob 5:50 v bazenu, po treningu sledi zajtrk št. 2 in šola. Tam lahko malce spočije mišice, naspati se ravno ne more, no vsaj priporočljivo ni ;). Malica in kosilo s sošolci in domov na popoldanski trening. Prej nekaj malega poje (spet, ja ). Tu dnevno izmenjuje trening kolesa in teka, ki mu nekajkrat na teden doda še trening moči. Vmes seveda manjši beljakovinsko-regenaracijski snack. Vsak dan torej še 1,5-2,5h popoldanskega treninga. Včasih mu pred popoldanski trening uspe stisniti še »power nap«, vsaj 15 min spanec, ki je odličen za regeneracijo in nov zagon. Po treningu večerja, s primerno količino kakovostnih beljakovin, ki poskrbijo za nočno regeneracijo ter nekaj ogljikovih hidratov, da bodo mišice polne glikogenskih zalog za jutranje plavanje. Prehrana bi vsekakor potrebovala nov članek »Kaj vse Ul poje?«. In ne, ni še čas za spanje. Običajno še ena od variant masiranja regeneracije nog (pištola, škornji) in/ali raztezanje. Lahko med branjem ali gledanjem serije za sprostitev. In če se le da okrog 22h zaspi.
Vikendi so malce drugačni, lahko se naspi , potem pa je čas za dolgo druženje z Giantom in best-frendom ali pa daljše teke, včasih plavanje v morju ali jezeru ali daljše treninge menjav (prehodi iz vode na kolo ali iz kolesa na tek). Nekaj časa mu ostane tudi za sprostitev, druženje, pranje in servis kolesa, ureditev socialnih omrežij in seveda delo za šolo ;)
 
Ul-ov recept: uspešen si, če trdo delaš in verjameš v svoje cilje (beri: SVOJE cilje). In če te ti ne strašijo, potem enostavno niso dovolj visoki. Organiziran dan in urnik pa definitivno pomagata 
 
Ula lahko spremljate na njegovi poti, da postane svetovni prvak na njegovih socialnih omrežjih. #rideunleashed #rideliferidegiant

Deli

Sorodne objave